Yaşam Büfesinde “Onuncu Nevruz”

“…Nevruz hakkındaki İslami rivayetleri şöyle sıralayabiliriz: Allah, dünyayı geceyle gündüzün eşit olduğu gün olan Nevruz’da yaratmıştır > İlk insan olan Adem, Nevruz’da yaratılmıştır. > Muhammed’e peygamberlik bugün ihsan edilir. > Adem ile Havva cennetten kovulduktan sonra, tövbesinin kabul edilip, yeryüzünde uzun bir ayrılığın sonunda Nevruz günü buluşmuşlardır. > Nuh’un gemisinin karaya oturduğu gün Nevruz günüdür. > Musa peygamber asasıyla denizi yarıp, İsrail oğullarını karşı kıyıya Nevruz günü geçirmiştir. > Alevi Bektaşi rivayetlerine göre Nevruz Hz. Ali’nin doğum günüdür. Hz. Fatma ile evlendiği gün de Nevruz günüdür. > Şia inancına göre Hz. Ali’nin peygamber tarafından halife ilan edilmesi de Nevruz gününe rastlamaktadır. >İbrahim peygamberin Urfa’da ateşte yakılmak istendiği gün, > Türklerin Ergenekon’dan çıkış günü…Ve 21.03.2012 Nevruz günü Duru doğdu…”

 

Duru’lu yıllar (2012 den 2021 e)

Merhaba

İşte böylesine güzel bir günde ailemize katıldı dokuz yıl önce, DURU. Duru ile on Nevruz geçirdik bugüne kadar. Her biri keyifli ve müjdeli anılarla dolu dolu geçti. Daha niceleri Duru için, KIDZ Dörtlüsü için, C13 için ve Yeni, Demir ve Varol Aileleriyle bizi hısım kılanlar için sağlık ve esenlik dolu olarak geçsin; tüm sevdikleriyle birlikte.

Bu yazımı çok kısa tutacağım. Amacım bugün sabahtan beri uğraşıp ancak şimdi bitirebildiğim “Duru’lu Yıllar” video filmimi bu yazı vasıtasıyla paylaşabilmek.

Yazımı yarın bütünleştirmek üzere sağlık ve esenlik içinde, açık ve aydınlık yollarda Allah’a emanet olun.

Öykücü