Yaşam Büfesinde “Mülakat & Liyakat”

“…Yok aslında birbirlerinden farkları… Birinci sınıf liderler birinci sınıf yardımcılarını seçerler; ikinci sınıf liderler üçüncü sınıf yardımcılarını seçerler, peki ya üçüncü sınıf ya da sınıflandırmaya bile giremeyen liderler !…; Gelen gideni arattırıyor hem de öyle böyle değil…”

Böyle başa böyle tıraş; gideni arattıran gelen ve yok aslında birbirlerinden farkı; Has Arabesk (ŞS) den “Bana sor

Merhaba

Seçmece bunlar…

Ortanca oğlu Eray’la aynı yıl … dünyaya gelmiş. BİH lisesi’ni bitiren Y…ı 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olmuş (Bereket üniversite diploması var. Hoş bundan önceki profesördü de ne hayrını gördük ?).
İş hayatına 1993 yılında M….l Boya’da ithalat işlemleri uzmanı olarak başlayan Y…ı, 2011 yılına kadar M…l Boya ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yapmış. 2011 yılında Alj..a Türkiye’de çalışmaya başlamış. 2012-2015 yılları arasında Alj…a Türkiye’nin sahip olduğu TV kanalını yönetmiş. Ocak- Ekim 2016 tarihleri arasında AA Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yapmış. Ekim 2016’dan itibaren Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak G…’ta görev yapmış olup, 2022 de Bakan Yardımcısı olarak atanmış; bugün de bakan olmuştur (Laf aramızda adam (!) hak etmiş. Bi defa sosyal medya ile üzerine düşen görevi yapmış. Yetmemiş. Seçimlerde manipülasyon uzmanı olan bir ajansta ekstra hizmet vermiş. Tarıma gübre uzmanlığıyla yakınlaşmış. Bir yıl önce de bakanlığa hazırlanmış. Adam (!) yatırım yapmış ve Yatırımın Geri Dönüşü (ROI: Return Of Investment) de bereketli olmuş. Kimbilir daha nice bereketli günleri olacaktır).

Geçmişine bakınca biraz ajanslı, tvli sosyal medya, biraz gübre ve yardımcılık; ötesi yok. Hepsi bu kadar. Yetmez mi ? Solakoğlu’nu yapacak değil ya; başına iş alsın, bu saatten sonra bir ayağı çukurdayken. İlk anda Pakdemirli’yi anımsadım ki ondan sonra gelenler onu bile arattılar. Yolunu yordamını bilene bu kariyer yapısı çok bile. Liyâkat ararken dikkatli ol ve henüz mülakatın devre dışı kalmadığını unutma !

Gelecek günlerin sinyalleri neleri ne kadar güçlendiriyor ? derseniz “Umutlar Kaf Dağının Ardında (UKDA)”… Ve şimşek çaktı, gök gürledi; gemi azıya alan doları kimse tutmak niyeti bile göstermedi… Koy ver gitsin !

Birkaç hafta önce hangi sloganın etkisiyle Hazirandan sonra şekillenecek günlerimiz diye düşünüyordum. Bunlardan biri optimistik idi “Çok güzel günlerimiz olacak“. Diğeri realistik / gerçekçi(ymiş): “Bunlar daha iyi günleriniz !”. Şu an şimşeklerin sessizliğinde ikincisinin ilk adımlarını görüyoruz ki henüz “açlık ya da yoksulluk sınırı” altındaki yaşama olan yakıcı etkilerini hissetmiyoruz(m)… No’lcek ve net’cez; derken yakında “Rasyonel Zemini” damarlarımızda hissederiz…

Allah’a sığınıyoruz.

04.06.2023

Öykücü