Yaşam Büfesinde “Haz ve Acı”

“…Bir zamanlar bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada varmış. Mutluluk, üzüntü, bilgi ve tüm diğerleri, Aşk dahil. Bir gün, adanın batmakta olduğu duygulara haber verilmiş. Bunun üzerine hepsi adayı terk etmek üzere sandallarını hazırlamaya başlamışlar. Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş. Çünkü mümkün olan en son ana kadar beklemeye karar vermiş. Ada neredeyse battığı zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş. Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde geçmekteymiş. Aşk, “beni de yanına alır mısın ?” diye sormuş. Zenginlik “Hayır, alamam. Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, senin için yer yok”. Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir’den yardım istemiş: “Kibir lütfen bana yardım et“. Kibir, “Sana yardım edemem Aşk. Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedebilirsin” diye cevap vermiş.  Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk ondan yardım istemiş: “Üzüntü, seninle geleyim“. Üzüntü “Off Aşk ! O kadar üzgünüm ki, yalnız kalmaya ihtiyacım var”. Mutluluk da aşkın yanından geçmiş ama, o kadar mutluymuş ki Aşk’ın çağrısını duymamış. Aşk, birden bir ses duymuş “Gel Aşk ! Seni yanıma alacağım” Bu Aşk’tan daha yaşlıca birisiymiş. Aşk o kadar mutlu ve şanslı hissetmiş ki kendini onu yanına alanın kim olduğunu öğrenmeyi akıl edememiş. Yeni bir karar parçasına vardıklarında Aşk’a yardım eden yoluna devam etmiş. Ona ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Bilgi’ye sormuş: “Bana yardım eden kimdi ?”…”

Kahvaltı Sohbeti (20.10.2018) / 1+1=3 “Çatı” > 1+1=4 “Sistem ve İnsan” AKUKASOS Kardeşliği

Merhaba

Sizce Aşk’a yardım eden kim olabilir ?

Yazıma ekli kolaj filmin alt yazısındaki “AKUKASOS Kardeşliği” ne demek olabilir ?

Acele karar vermeyin.

Bilge, “Tanrım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti; değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenme sabrı ve ikisi arasındaki farkı anlayacak bilgelik nasip et” demiş. Nasip değilse eğer ne gelir elden ! Sarayda toplasan tek bir karar verici vardır. Çevresi de hısım, akraba ve dostlarıdır. Buna rağmen bütünleştirici güç olan AKUKASOS nedense çatışma kapılarını açıyor. Allah akıl fikir versin ve ülkemin durumunu aydınlığa çıkarması için:

Amaç birliğinin sağlanması;

Kuralların netleştirilmesi;

Kaynakların akıllı kullanılması;

Sorumlulukların paylaşılması ve

Sonuçların etkin yönetilmesiyle verimliliğin artırılması için “Niyetin Safiyeti”ni görelim. Olası mı ?

Öykücü

(NOT: Geçen hafta yazıma böyle başlamışım ve bu noktada kalmış. Silmeye kıyamadım. Yayımladım. belki bir gün yeniden ele alıp tamamlarım).