Yaşam Büfesinde “Heteredox Görgüsüzlük”

“…Çingeneyi padişah yapmışlar; önce babasını kesmiş…”

Ellili yıllarda Somalı Köfteci Farettin’in oğlu olarak Ramazan’da otuz gün kapanan köfteci dükkanında kitaplarımı sergilerdim. En sevdiğim ve yitirdiğim için üzgün olduğum kitaplardan biri rahmetli Cemal Nadir Güler’in karikatürlerine ait olandı. Yarattığı tiplerden biri “Akla Kara” idi. Bugün de “Akla Kara” arasında med cezirle beynim yorgun ve “Has Arabesk (ŞS)” den : Bir kulunu çok sevdim; o beni hiç sevmiyor

Merhaba

“Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır” dese de atalarımız yılan delikte değil ki ! Yılandan korkanlar delikte… Selahattin bile vaz geçti bu işten. Bunca katakulliye, ayak oyununa ya da alicengiz oyununa akıl sır erdiremedi. Havsalası almadı. Altı yılı aşkın süredir başını dinlediği, kendinle baş başa kaldığı yerden seslendi: Benden bu kadar ! Sesler birbirine karıştı. Yaşamın rutinlerindeki aksaklıklara tepkiler siyasetin malzemesi oldu.

Uçak altı saat rötar yapmış. Yolcuların sabır sınavı sınırları aşılmış. Kaptan pilottan bir özür beklenirken, yüzünde her zaman anlamsız bir gülümseme olan, deprem bölgesinde bile yüzündeki ekşi gülümsemeyi silemeyen bir zat-ı muhterem son anda uçağa gelmiş. Uçak kalkışa hazırlanırken ve belki de kaptanın hanım yardımcıları ellerinde kemer uyarı komutları vermeye hazırlanırken başını rafa vurmamak için koltuğundan doğrulup yolcuların hemen hepsine kafa tutan kişinin sesi şu sözcükle duyulmuş: “Hazmedeceksiniz …“.

Biz bunları neden hak ettik Allah’ım !…

Bugün (02.06.2023) bir seri başlık var belleğimde ve hemen hepsi ya 28 Mayısın öncülü ya da ardılı olarak şartlandıklarımdan. Bunları “taslak” olarak “yeni yazılar” bölümüne çiziktiriverdim. Her birine birer paragraf yazı ile yayımlarken Haziran 2023 boyunca hep aynı videoyu yazılarıma ekleyeceğim. “Akla Kara” ana mesajlı slaytlardan derlediğim bu görselin fonunda “Has Arabesk” serisinden ŞS’ın sesini duyacaksınız.

Allah iyi şeylerle bezesin günlerimizi…

02.06.2023

Öykücü