Yaşam Büfesinde “Nets2019”

“…Evren atomlardan değil, hikayelerden meydana gelmiştir (MR)…Let us your story “2019 da seni mutlu eden, iyi yaptığın, gurur duyduğun, haz aldığın ne yaptın ? 2020 yılında neyi farklı yapacaksın ve neden ?…1) Karşına çıkan kimse, her kimse doğru kişidir:>Ya bir yere götürür, ya bir şey öğretir. 2) Yaşanmış olan her neyse, sadece yaşanabilecek olandır:>Dersini al. 3)Başlangıç yaptığın her an doğru andır:> Demek ki hazırdın ki başladı. 4)Bitmiş olan bir şey bitmiştir:>Kazandığın deneyimle ileriye bak…”

 

Net En Uzun Gece 2019 dan seçmeler / Keyfin zirvesinde moderatörün sevgileri

Merhaba

Bu gün kısa yazacağım. Çünkü amacım esas olarak yazımın ekindeki kolajı Netgillerle paylaşmak. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi ya da geçen cumartesi (hangisi daha doğru çıkaramadım. Zaman duruyordu biz mi içinden geçtik; yoksa biz duruyorduk zaman bizim içimizden mi geçti ?) gecesi Sahne Şahane’de Netgillerin “Kesintisiz Kolaylık” sağlayan birinci kolu ile mükemmel bir gece geçirdim. Yılın yoğunluğunu ve yorgunluğunu atmada gerçek bir keyif zirvesi yaşayan grubun içinde olmaktan haz aldım; gurur duydum. Ümitgiller de çağrılmıştı. Ancak torunum Barış o gece Hollanda’dan geldiği için ve hava limanında gece yarısına kadar süren karşılama ve yurda giriş işlemleri nedeniyle katılamadılar; nasip değilmiş. İnşallah bir başka beraberliğe. Neler gördüm ?

Patronundan güvenliğine kadar herkes aynı düzeyde, içinden geldiğince, her hangi bir sınırlama hissetmeksizin gönlünce eğlendi. Gece yarısı geçip de Pazar sabahından iki saat alındığında biz (MNC) ayrılırken keyif hala sürüyordu. Bizi şampanya ile uğurladıklarında oyun havalarına eşlik ediliyordu. Keyfin moderatörü Kerem’di. Herkese ulaştı; herkese dokundu, herkese sarılıp öptü. Her dokunmayı süsleyen bir kadeh, bir yudum da olsa kimi zaman “overloading” den endişe duyup başımı ellerimin arasına alıp düşüncelere dalmaktan kurtulamadım. Bunu belgeleyen fotoğrafı da kolajın sonuna ekledim. Şükür ve şükranlarımın dualara karıştığı gecenin bir başka güzelliği de Kerem’in annesine ve abisine olan sevgisinin dokunma ve öpmeyle somutlaşan kareleriydi. Daha ne ister insan ?

On yıl önce Kerem’le Netgilleşen Burak ve Osman; Semih’le gelen Kırgel ve Müjde ve daha sonra Net Kültürü içinde gelişen Suat, Ercan ve diğerlerine bakınca 2020 ve sonrasından umutlarımın arttığını görüyorum. Aman nazar değmesin. Peki ya Netgillerin “Hızlı ve Kesintisiz” erişim sözü veren ikinci kollarında durum nasıl ?

İki yıldır profesyonel bir yöneticinin, Ali’nin bilgi, beceri ve asıl önemlisi “network (> İlişki yönetimi ve İletişim Becerisi)” ile kurumsallaşma yolunda hızla ilerlediklerini görüyorum. Geçen sene bu günlerde dövizdeki hızlı ve hesapsız yükselişin etkileri altında 2019 yılı işletme projesini görüşürken adına “kaos” demesek de “kriz yılı (zor koşullar)” diyerek ince eleyip sık dokumuştuk. İyi de yapmışız. “Kriz yılları öğretir; zor koşullar bütünleştirir” mesajlarıyla 2019 un hedeflerini gerçek bir SMART Çerçevesi içinde oluşturmuştuk. Rekabetin yeni yüzünde (SBOX Etkisi) kimi rakip etkileri beklentilerinin üzerinde olmasına karşın ekip “baltayı biledikçe” yeni yollar, yeni yaklaşımlar bularak yılı başarıyla kapatacak gibi görünmektedir. Bunu dikkate alan yönetici ekibin motivasyonuna katkı sağlamak için bizi, hepimizi, Netgillerin “Hızlı ve Kesintisiz ” kolunu bu hafta sonu Kuşadası’nda bir otelde yatılı olarak çağırıyor. Allah nasip ederse katılacağız ve Sahne Şahane benzeri ikinci bir Netgil gecesine daha tanık olarak yeni yılı karşılamaya hazır olacağız. İçimdeki sese neden dur demeliyim ?

Yeni yıla girmeden, 2019 yılının özellikle Netgilin ikinci kolunun hızlı gelişen gençlerine iki soru sormak istiyorum ve bu soruları bugüne kadar hâlâ sormamış olmanın telaşını yaşıyorum. Kriz yılında, 2019 un zor koşullarında, rekabetin yeni boyutunda bireysel olarak “en iyi yaptıkları şeyin öyküsünü kendi sözcükleri ile kendilerinden duymak ve videoya kaydetmek istiyorum”. Böylece paylaşılan değerlerle kurumsal akıl arşivini zenginleştirmek istiyorum. İkinci bir sorum daha var: 2020 yılında neyi faklı yapmak istiyorlar ? ve farklı yaptıklarında ne olacak, ne olmasını bekliyorlar, amaçları, hedefleri ne, özet olarak “ne ve neden ? sorusuna yanıtlarını bilmek istiyorum. Demem o ki;

1.Bu yıl en iyi yaptığınız şey neydi ? İyi yaptığınız bu şey sonucunda ne oldu, katkısı, faydası ne oldu ?

2.Gelecek yıl neyi, neden farklı yapacaksınız ? Ne değişecek, katkısı ne olacak ?

Bunun anlamı: “MASlaşmak için RAWolabilmek

Yeni yıla girerken diyorum ki; Aldığımız en büyük armağan Allah sevgisidir; verdiğimiz en büyük armağan ise birbirimizi sevmemizdir. Bunun ne somut göstergesi de yazıma eklediğim kolajdaki Kerem’in iş arkadaşlarına, annesine ve abisine olan sarılmasıdır. Kayda girenler bunlar ise de bizim C13 Ailemizde dokunma ve öpüşme ile perçinlenen sevgi aynen Kerem’deki gibidir ve Allah hepinize nice benzerlerini nasip etsin açık ve aydınlık yollarda.

Öykücü