Yaşam Büfesinde “Erken Veda”

“…İnsanlar iki şeye mecburlar. İlki ölmeye mecburlar; ikincisi ölünceye kadar yaşamaya mecburlar… Ve Platon demiş ki “Hayat oyun gibi yaşanmalıdır“. Ben de diyorum ki “kekeme değilseniz söylemek kolay, yapmak zordur”… Gel de ülkemin kaos eşiğinde yaşamı rutinleştirdiği koşullarda oyun gibi yaşa hayatı…! Hele bir de 2023 yılında azgınlıkla katmerleşen hainliğin diz boyu olduğu bataklıkta çırpındıkça dibe batarken, gözünü, kulağını ve de ağzını kapatmayı zorunlu gördüğün korkuların esaretinde yaşamı anlamlı kılma çabasının anlamsızlığında ne yapsan, nasıl yapsan nafile gibi geliyor bana…”

Nezuş’un meleklerinden (Aysun, Fatoş, Melek ve Seval) birinin daha erken vedası vardı dün (29.12.2023)

Merhaba

Sevmedim 2023 yılını; hele son ayını. Aralık 2023 de sevdiğim üç insanı kopardı yaşamdan. Erken veda ettiler. Bizi boynu bükük, mahzun bıraktılar. Hani insan bazen alıp başını gitmek ister ya, işte onun gibi hüzün dolu anlar yaşadık 2023 de. Aralık ayına geleceğim. Daha önce neler oldu 2023 de diye ajandamın sayfalarını baştan açmaya başladım ve neler gördüm:

  • Şubat ayında GDAnadolu’da deprem ve yitirdiğimiz onca can; tekrar rahmet diliyorum.
  • Dost arkadaşlarımız, meslektaşlarımız Tarık ve Gönül’ün kıymetli çocukları Efe vefat etti. Gerçekten de çok ama çok erken bir veda oldu (15 Mart). Ebeveynlerine bir kez daha sabır ve dayanma gücü diliyorum.
  • Sınıf arkadaşım (EZM68) Abdullah Yayla vefat etti (11 Nisan).
  • Nezuş’un meleklerinden Aysun pankreasa yenik düştü (19 Haziran). Blogumda yazdım. https://www.copcu.com/2016/08/19/yasam-bufesinde-yokluk-yorgunlugu/; https://www.copcu.com/2023/06/22/yasam-bufesinde-pankreas/
  • Meslektaşım ve iş arkadaşım (bir zamanlar Ciba-Geigy’de birlikte çalışmıştık) Dinç Unaran vefat etti (26 Eylül)
  • ve Aralık 2023
  • Sınıf arkadaşım Metin Mertyürek; meslektaşım ve birlikte çalıştığım Mustafa Almak ve dün Nezuş’un meleklerinden Fatoş Ergüzer vefat ettiler. Erken veda ettiler. Bizi, bizle öksüz bıraktılar.

Aslında her ölüm erken bir veda. Üzüntülerimizin içinde biraz da yalnız kalmış olmanın hüznü var. Her birinin bize bıraktığı izler var. Bıraktıkları mirası anılarımızla canlı tutmaya çalışıyoruz. Elden gelen bir şey yok. Kaderimizin kederiyle yola devam ediyoruz; gaipten gelen sesin “buraya kadar” dediği ana kadar. Bu nedenle ikinci mecburiyetimiz olan “ölünceye kadar yaşama” görevini sürdürüyoruz.

Büyük kızım Pınar, Fatoş için neler yazmış taziye mesajında: “…Sevgili Fatoş Abla’nın aramızdan ayrılmasına çok çok üzüldüm. Aygün Abi ve Özge başta olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar ve baş sağlığı diliyorum. Çok güzel bir insan, çok yardımsever bir dost, pırıl pırıl bir yürek daha aramızdan ayrıldı. Gittiği yerde Nesil’ine kavuşup huzurla uyumasını diliyorum. Mekanı cennet, rahmeti bol olsun…” Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Ve İstanbul’dan Muzaffer’in sözcüklerindeki mesajlar: “…Sevgili Fatoş’a Allah’tan rahmet ,Aygün’e Özge’ye sabırlar diliyorum. Büyük mutlulukları büyük acıları yaşamış güler yüzlü ,sakin Hanımefendi ,Hakk’a yürüdüğün Yol’un açık olsun 💖♥️🌹…”

Yitirdiklerimize bir kez daha rahmet dilerken; Mart’tan sonra ülkemize, ülkemiz insanlarına, bize, hainlerden arınmış ve soygunlardan kurtulmuş bir umut içinde yaşama hevesi vermesi ve dün Riyad’da vurulan tokatın doğru yola dönmede ders olması dileğiyle yeni yılımızı kutluyorum.

Öykücü