Yaşam Büfesi’nde Başarılar Self Servis ve “Mustafa Artık Serbest”

“Yaşam büfesi, 7 gün, 24 saat açık. Başarılar self servis… Bunun için önce sıraya girmek gerek… Sonra sırada kalmak ve sırada öne geçmek gerek…”

Merhaba,

Bundan böyle sizlerle “yaşam büfesi” odaklı olarak konuşacağım. Sıraya girmek, sırada kalmak ve sırada öne geçmek için neler yapılması gerektiğine değineceğim.

Başlangıçta beni, birkaç gün için “Syngenta’lı Ziraatçı Mustafa (SZM)” olarak göreceksiniz. Kurum, meslek ve birey olarak yaşam büfesinde nasıl sıraya girdiğimi ve nasıl sırada kaldığımı öykülendireceğim. Zamanla sizin öykülerinizi de dile getireceğim.

Kısa bir süre sonra beni, “MAS’ lı Mustafa” olarak göreceksiniz. “MAS” ı Türkçe açılımını sonraki yazımda açıklayacağım. Gelecek yıl (2009), özgür kalacağım. Kırk yılı aşkın süredir kurumsal disiplinler ve çerçeveler içinde düşündüğüm ve davrandığım kurallardan azat olacağım. İşte o an, Platon’un sözüne dönüp “hayat oyun gibi yaşanmalıdır” özdeyişine uyacağım.

İnanıyorum ki pekçok ortak noktada buluşacağız ve öykülerimizi paylaşacağız. Bu konuda nelerin önem kazanacağının ip uçlarını belki kısa özgeçmişimdeki odaklarımdan anlayabilirsiniz. Lütfen “hakkımda” sayfasındaki öz geçmişimi okur musunuz ? Teşekkür ediyorum.

Üç gün sonraki yazımda “ MAS” ın İngilizce açılımına da kısaca değineceğim. Bu açılımda yaşam büfesinde self servis olan başarılarınızı artırmak için önünüzdeki iki seçeneği göreceksiniz. Birincisi iyi yaptığınız şeyleri daha fazla yapmanın yollarını bulmalısınız. Bunu da SSTC (şimdilik sadece “esestisi” diye okuyun ve hep böyle aklınızda kalsın) ile yapacaksınız. Yaşam büfesindeki eylemlerinizi sadeleştirmenin olanaklarını bulacaksınız. Yeter ki siz isteyin…

İkincisi de yapmakta zorlandığınız konularda, daha farklı yapmanın, daha akıllı olmanın, daha becerikli davranmanın olanaklarına kavuşacaksınız. Buna da yine SSTC ile ulaşacaksınız. Hepsi size bağlı; her şey sizin ellerinizde …

Böylece gelecek yıl (birkaç gün sonra) “Mustafa Serbest” kalmış olacak ve size öncelikle üç bölüm altında sesleneceğim.

Bunlar,

1.Yetkinlik Geliştirme,

2.Öykülerle Öğrenme ve

3.Bitki Hekimliği olacak.

Sizlerle öğrenme yolculuğu öykülerimi paylaşacağım. Bunları görsellerle daha etkili kılmaya çalışacağım.

Ayrıca üç aşamalı beraberlikler içinde “bilginin de zekatı vardır” yaklaşımıyla “öğrenme ve gelişme yolculukları”nıza katkıda bulunmaya çalışacağım. Umarım “yaşam büfesi”ndeki süre, bu amaçlarımı gerçekleştirmeye olanak verir.

Belki yolumuz Elginkan Vakfı’nda, ya da bir Üniversitenin programındaki “SSTC Öğrenme Yolculuğu“nda veya size özel bir beraberlikte kesişir.

Neden olmasın ? Yeter ki siz isteyin…

Yolunuz hep aydınlık olsun.

Öykücü (mustafa@copcu.com)